Group Joos Print header

Een mooie toekomst voor print

05/02/2021

Staat u voor
een uitdaging?

We gaan ze samen aan!

Maak hier
uw afspraak

Stilstaan is achteruitgaan, zo wil het cliché. En daarom streeft Group Joos steeds naar manieren om aan de verlangens van ambitieuze klanten te blijven voldoen. We analyseren de markt, denken out of the box en zoeken naar de juiste antwoorden. Dat is ook de reden waarom we in 2020 investeerden in de Canon ProStream 1800. Deze nieuwste inkjet-productieprinter print een breed scala aan toepassingen met een hoge snelheid (133m/min) én met de hoogste resolutie en kwaliteit van alle digitale productieprinters. In combinatie met de toepassing van gespecialiseerde software kan Group Joos hypergepersonaliseerd drukwerk leveren op basis van gegevens uit CRM-systemen. Group Joos is mede dankzij deze nieuwe aankoop meer dan ooit klaar voor de toekomst! En u?

Voor zij die denken dat drukwerk verleden tijd is, think again.

We vallen meteen met de deur in huis. Alleen digitale communicatie werkt niet. Het is de kunst om de nieuwste technologieën te laten samenvloeien met offlinecommunicatie. En dat weten we bij Group Joos maar al te goed. Met de aankoop van de nieuwe Canon tilt Group Joos print, direct mail, naar het hoogte niveau. Hoe?
Enerzijds biedt de printer de perfecte balans tussen een buitengewone kwaliteit, een hoge productiviteit, flexibiliteit en veelzijdigheid in printmedia. Dit betekent dat Group Joos haar klanten sneller, beter en creatiever van dienst kan zijn. Anderzijds zijn we in staat om op basis van consumentendata, die (dagelijks) gegenereerd worden door onze klanten, printmateriaal te personaliseren op een manier zoals u die nog nooit zag. Bij Group Joos beheren we via de gespecialiseerde Quadient-software de gegevens uit de Customer Relationship Management (CRM)-systemen van onze klanten. Op basis van het doel en de insteek van de printmarketingcampagne bepaalt onze klant welke gegevens Group Joos bij het ontwerp van het materiaal in acht moet nemen. De gegevens worden gekoppeld aan de Canon ProStream 1800, de digitale productie, en de printer kan beginnen rollen. Met deze nieuwste technologie is het mogelijk om krachtig gepersonaliseerde een-op-eencommunicatie te realiseren zonder in te boeten op kwaliteit.

Uit de praktijk

Wist u dat persoonlijke communicatie nog steeds een van de meest effectieve manieren is om te communiceren met de consument? We tonen het aan met een voorbeeldje uit de praktijk.

Stel: u bent van een retailer en wilt graag een boekje met verschillende kortingsbonnen uitsturen naar uw klanten. Met in het achterhoofd dat elke klant andere producten koopt, zouden de coupons dus eigenlijk ook moeten verschillen van klant tot klant. Hoe moet u dat op grote schaal klaarkrijgen, vraagt u?

Wel, bij Joos maken we dus gebruik van consumentendata die dagelijks verzameld worden bij de retailer. Bij het ontwerp van de print houden we rekening met de juiste technologie en templates. Nadien koppelen we de gegevens over het koopgedrag (wie koopt wat) aan de ProStream 1800. En dan: let the magic happen! Er zullen verschillende boekjes met verschillende coupons uit de drukpers rollen. Concreet betekent dit dat persoon A andere kortingsbonnen in de bus zal krijgen dan persoon B. De ProStream 1800 geeft ons de flexibiliteit om een uitgebreide reeks verschillende toepassingen te printen, volledig gepersonaliseerd. 

Om communicatie op de juiste manier te personaliseren, zijn niet alleen data belangrijk, ook het gebruik van verschillende afbeeldingen en de juiste kleuren helpen om de impact en betrokkenheid te maximaliseren. Ook daar kan Joos adviseren en realiseren. 

Een waardevolle samenwerking

Sinds 1995 werkt Group Joos met Canon. Door de jaren heen heeft Canon bewezen de juiste partner voor ons te zijn en zijn we samen geëvolueerd. We zoeken samen naar oplossingen, naar manieren om communicatie naar een hoger niveau te tillen. Steeds met de neuzen in dezelfde richting. Samen schrijven we een mooi verhaal en investeren we in de communicatie van de toekomst.

Wij kunnen u verzekeren: print is populairder en efficiënter dan ooit! Bent u ook overtuigd, net zoals wij? Contacteer ons dan gerust voor een offerte, een samenwerking, of voor meer informatie.