Blog & nieuws

11.000 euro ingezameld startgeld voor de 1000 km voor KOTK

We tellen af naar het Hemelvaartweekend... Met twee teams van Group Joos aan de start van de 1000 km van Kom op tegen Kanker (vzw) zijn we goed voor 11.000 euro ingezameld startgeld!

In memoriam: Wim Joos, erevoorzitter Group Joos

Met grote droefheid, maar dankbaar voor wat hij voor ons allen betekend heeft, melden wij het overlijden van Wim Joos, erevoorzitter van Group Joos. Wim Joos overleed op zaterdag 29 april 2023 op 89-jarige leeftijd. Hij was gedelegeerd bestuurder van Drukkerij Joos van 1960 tot 1999. Dankzij zijn ondernemerschap en gedrevenheid groeide Drukkerij Joos uit tot één van de toonaangevende drukkerijen en legde hij de fundamenten voor de latere uitbouw van Group Joos.

Succesvolle samplingactie voor Royco

Een meerderheid van de consumenten zegt dat de kans groter is dat ze een product kopen als ze het eerst hebben mogen proeven of uittesten. Samplingacties zijn daarom een interessante aanvulling in je marketingmix, denk bijvoorbeeld aan samples van parfums, verzorgingsproducten en droge eetwaren. Ook soepmerk Royco vond dit een effectieve manier om consumenten kennis te laten maken met hun vernieuwde aanbod.

De gouden regel van een direct mail campagne

Een perfect getimed, goed geschreven stuk, met een duidelijke en relevante boodschap, met een overtuigende oproep tot actie is van onschatbare waarde. Stem uw direct mail af op uw marketingdoelstellingen door zorgvuldig de beste opmaak, look, feel en boodschappen te kiezen. International Post Cooperation (IPC) adviseert een 40/40/20 aanpak voor het plannen van een succesvolle directmailcampagne.

Het is gebeurd… afdrukkwaliteit inkjetprint evenaart klassieke offsetdruk

Met trots kunnen we melden dat Group Joos de Fogra 51/52-certificering level A heeft ontvangen voor zijn industriële inkjetproductieprinters. De accreditatie werd verleend door Fogra, het non-profit instituut dat zich inzet voor de print- en mediaindustrie. Group Joos levert met dergelijke erkenning een bijzonder prestatie, voor zowel een rotatieve als een vellen inkjetproductieprinter.

Personaliseren kan je leren

In onze voorgaande blogs kon u het nut en de voordelen van gepersonaliseerde een-op-eencommunicatie lezen, maar hoe begint u daar nu aan? Hoe komt u tot relevante persoonlijke communicatie?

Effectieve strategieën voor personalisatie

Marketeers worden uitgedaagd om anders, origineel, opvallend uit de hoek te komen. Wie écht wil scoren, denkt best eens na over de kracht van personaliseren. En dat kan op verschillende manieren. De ene vorm is al wat complexer dan de andere. We lijsten graag enkele effectieve strategieën op.

Stickerboek komt tot leven met VEEEW-app

Group Joos investeert jaarlijks in nieuwe technieken en diensten om te blijven evolueren. Eén van deze nieuwe technieken is Augmented Reality. Hiervoor ontwikkelden we de VEEEW-app, die een virtuele laag legt over het drukwerk.

Stickerboek komt tot leven met VEEEW-app

Group Joos investeert jaarlijks in nieuwe technieken en diensten om te blijven evolueren. Eén van deze nieuwe technieken is Augmented Reality. Hiervoor ontwikkelden we de VEEEW-app, die een virtuele laag legt over het drukwerk.

JOSSH, een online communicatieportaal op uw maat

Dat het digitale tijdperk groeit en bloeit, hoeven we u wellicht niet meer te vertellen. Alles moet steeds sneller en efficiënter. Voor heel wat bedrijven is het een uitdaging om mee te zijn én mee te blijven…

Waarom personaliseren het overwegen waard is...

Uit onderzoek blijkt dat print, en meer bepaald gepersonaliseerde direct mail, nog steeds een belangrijke plaats opeist in de marketingcommunicatiemix. Zeker omdat de brievenbus in deze digitale tijden een exclusieve plek geworden is.

Een mooie toekomst voor print

Stilstaan is achteruitgaan, zo wil het cliché. En daarom streeft Group Joos steeds naar manieren om aan de verlangens van ambitieuze klanten te blijven voldoen. Dat is ook de reden waarom we in 2020 investeerden in de Canon ProStream 1800, de nieuwste inkjet-productieprinter.

Reportage over Group Joos op Future Promotion Forum

Technologische innovators, marketing- en serviceproviders deelden de meest effectieve manieren van communicatie met de klant op het Future Promotion Forum van Canon.