Group Joos Print header

In memoriam: Wim Joos, erevoorzitter Group Joos

02/05/2023

Staat u voor
een uitdaging?

We gaan ze samen aan!

Maak hier
uw afspraak

Met grote droefheid, maar dankbaar voor wat hij voor ons allen betekend heeft, melden wij het overlijden van Wim Joos, erevoorzitter van Group Joos.

Wim Joos overleed op zaterdag 29 april 2023 op 89-jarige leeftijd. Hij was gedelegeerd bestuurder van Drukkerij Joos van 1960 tot 1999. Dankzij zijn ondernemerschap en gedrevenheid groeide Drukkerij Joos uit tot één van de toonaangevende drukkerijen en legde hij de fundamenten voor de latere uitbouw van Group Joos. 

Iedere medewerker die met hem samenwerkte, herinnert zich de uitspraak “Een team met een taak voor de toekomst”. “Mijnheer Wim” zorgde ervoor dat er toekomstgericht gewerkt werd. Hij was een trendzetter in de grafische sector. 

Ook naast zijn vijfde kind, zijn drukkerij, was Wim Joos actief geëngageerd in de ondernemerswereld. Als voorzitter van het toenmalige VKW Kempen, nam hij de rol van Voorzitter van VKW Antwerpen-Brabant op zich. 

Als eerste voorzitter van het toenmalige Strategisch Plan Kempen, gaf hij mee richting aan de verdere ontwikkeling van zijn regio, de Kempen.

En als stichtend lid en eerste voorzitter van VIGC, Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie, nam hij de Vlaamse middelen aan om een impactvolle organisatie mee vorm te geven. 

Ook op sociaal vlak was Wim Joos, dikwijls in stilte, belangrijk voor diverse organisaties en initiatieven. Met Alito, combineerde hij ondernemerschap met een sociaal engagement, naar mensen die het moeilijk hebben om aan de slag te raken.

We mogen fier terug kijken op een rijkgevuld maar ook impactvol leven van Wim Joos. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie, zijn vrienden en collega’s die nauw met hem hebben samengewerkt. Wij allen, maar ook velen met ons, zullen hem missen.